Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 20 dk
Malzemeler- 5 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı
- 400 Gr Kakaolu Fındık Kreması
- 2 Adet Pasta Tabanı
- 80 Gr Rendelenmiş Çikolata
- 250 ml Sade Gazoz
- 50 ml Su
- 200 ml Süt Kreması
HazırlanışıSüt kremasını mikser ile çırparak kıvamlı hale getirelim. Çırpılmış krema ve kakaolu fındık kremasını bir kâseye koyup kaşık ile iyice karıştırarak pastamızın kremasını hazırlayalım. Su ve gazozu bir kâsede karıştıralım. Bir parça pişirme kâğıdını pastanın sığabileceği büyüklükten biraz daha geniş, ortası boş bir çelenk şeklinde kesip servis tabağına serelim. Bu kâğıdı pastamızı süslerken servis tabağımızın kirlenmesini engellemek için kullanıyoruz. İlk kat pasta tabanını bu kâğıdın üzerine yerleştirelim. İlk pasta katımızı, fırça kullanarak gazoz ile iyice ıslatalım. Pasta kremasının beşte birini, ilk katın üzerine spatula ile yaydıktan sonra I kaşık antep fıstığını serpiştirelim. İkinci pasta katımızı ilkinin üzerine yerleştirip gazoz ile ıslattıktan sonra aynı işlemi tekrarlayalım. Üçüncü pasta katımızı da tamamladıktan sonra en son katı da ıslatıp kalan kremayı pastamızın üzerine ve kenarlarına düzgünce sürelim. Pastanın kenarlarını, temiz bir spatula yardımı ile rendelenmiş çikolata ile kaplayalım. Kalan çikolatayı pastanın üzerine serpiştirip antep fıstıkları ile süsleyelim. Pastanın kenarına serdiğimiz pişirme kâğıdını makasla kesip dikkatlice çıkardıktan sonra servis yapalım
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 20 dk
Malzemeler- 5 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı
- 400 Gr Kakaolu Fındık Kreması
- 2 Adet Pasta Tabanı
- 80 Gr Rendelenmiş Çikolata
- 250 ml Sade Gazoz
- 50 ml Su
- 200 ml Süt Kreması
HazırlanışıSüt kremasını mikser ile çırparak kıvamlı hale getirelim. Çırpılmış krema ve kakaolu fındık kremasını bir kâseye koyup kaşık ile iyice karıştırarak pastamızın kremasını hazırlayalım. Su ve gazozu bir kâsede karıştıralım. Bir parça pişirme kâğıdını pastanın sığabileceği büyüklükten biraz daha geniş, ortası boş bir çelenk şeklinde kesip servis tabağına serelim. Bu kâğıdı pastamızı süslerken servis tabağımızın kirlenmesini engellemek için kullanıyoruz. İlk kat pasta tabanını bu kâğıdın üzerine yerleştirelim. İlk pasta katımızı, fırça kullanarak gazoz ile iyice ıslatalım. Pasta kremasının beşte birini, ilk katın üzerine spatula ile yaydıktan sonra I kaşık antep fıstığını serpiştirelim. İkinci pasta katımızı ilkinin üzerine yerleştirip gazoz ile ıslattıktan sonra aynı işlemi tekrarlayalım. Üçüncü pasta katımızı da tamamladıktan sonra en son katı da ıslatıp kalan kremayı pastamızın üzerine ve kenarlarına düzgünce sürelim. Pastanın kenarlarını, temiz bir spatula yardımı ile rendelenmiş çikolata ile kaplayalım. Kalan çikolatayı pastanın üzerine serpiştirip antep fıstıkları ile süsleyelim. Pastanın kenarına serdiğimiz pişirme kâğıdını makasla kesip dikkatlice çıkardıktan sonra servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder