İç Pilavı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 40 dk
Malzemeler- 50 Gr Ciğer
- 1 Demet Dere Otu
- 3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Çay bardağı Kuş Üzümü
- 2 Su bardağı Pirinç
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
- Kararında Karabiber, Tarçın, TuzHazırlanışıPilav tenceresine tereyağı koyup soğanı ince kıyıp kavurun üzerine dolma fıstığını kuş üzümü koyup pirinci ekleyip hepsini 5 dakika kavurmaya devam edin yenibahar tarçın tuz karabiber ve suyunu koyup kapağını kapatın 20 dakika kısık ateşte pişirin bir tavada ciğerleri zeytinyağında pişirin içine kıyılmış dereotu ekleyip demlenmiş pilava ekleyin karıştırıp servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 40 dk
Malzemeler- 50 Gr Ciğer
- 1 Demet Dere Otu
- 3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Çay bardağı Kuş Üzümü
- 2 Su bardağı Pirinç
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
- Kararında Karabiber, Tarçın, TuzHazırlanışıPilav tenceresine tereyağı koyup soğanı ince kıyıp kavurun üzerine dolma fıstığını kuş üzümü koyup pirinci ekleyip hepsini 5 dakika kavurmaya devam edin yenibahar tarçın tuz karabiber ve suyunu koyup kapağını kapatın 20 dakika kısık ateşte pişirin bir tavada ciğerleri zeytinyağında pişirin içine kıyılmış dereotu ekleyip demlenmiş pilava ekleyin karıştırıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder