Çin Böreği Tarifi
Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 5 Çorba Kaşığı Galeta Unu
- 2 Adet Yufka
- 2 Adet Yumurta
- 1 Adet Yumurta Akı
İçi İçin- 1 Adet Havuç
- 150 Gr Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1.5 ( 3/2 ) Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
- 5 Yaprak Lahana
- 1 Adet Pırasa
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- Kararında Karabiber, TuzKızartmak İçin- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
HazırlanışıTavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları pembeleşene dek kavuralım. Rendelenmiş havucu ve ince kıyılmış lahana yapraklarını ekleyip sebzeler yumuşayana dek daha sonra dilimlenmiş pırasayı ve kıymayı suyu çekilene dek kavuralım. Tuzu, karabiberi, kuşüzümlerini ekleyerek karıştırıp tavayı ateşten alalım. 1 yufkayı serip, üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta akı sürelim. Üzerine ikinci yufkayı serelim. Yufkaları sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Yufkaların geniş kenarlarına sebzeli harcı paylaştıralım ve yufkanın karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Yufka ruloların önce arkalı önlü çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırıp çıkararak kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkarıp. Yağını çektikten sonra sevis yapalım.
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 5 Çorba Kaşığı Galeta Unu
- 2 Adet Yufka
- 2 Adet Yumurta
- 1 Adet Yumurta Akı
İçi İçin- 1 Adet Havuç
- 150 Gr Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1.5 ( 3/2 ) Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
- 5 Yaprak Lahana
- 1 Adet Pırasa
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- Kararında Karabiber, TuzKızartmak İçin- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
HazırlanışıTavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları pembeleşene dek kavuralım. Rendelenmiş havucu ve ince kıyılmış lahana yapraklarını ekleyip sebzeler yumuşayana dek daha sonra dilimlenmiş pırasayı ve kıymayı suyu çekilene dek kavuralım. Tuzu, karabiberi, kuşüzümlerini ekleyerek karıştırıp tavayı ateşten alalım. 1 yufkayı serip, üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta akı sürelim. Üzerine ikinci yufkayı serelim. Yufkaları sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Yufkaların geniş kenarlarına sebzeli harcı paylaştıralım ve yufkanın karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Yufka ruloların önce arkalı önlü çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırıp çıkararak kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkarıp. Yağını çektikten sonra sevis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder