Kürdan Böreği Tarifi

Kürdan Böreği Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
- 10 Adet Sosis 
- 2 Adet Yufka 
HazırlanışıYufkaları üst üste sererek yandan katlayalım. Yufkalardan gazoz kapağı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Kürdana ilk önce bir sosis dilimini geçirelim. Arkasından 5 yuvarlak yufka parçasını geçirelim. Tekrar sosis dilimi ve yufka parçaları geçirerek kürdan dolana dek bu işlemi tekrarlayalım. (Kürdanın baş ve son kısmına sosis dilimi geçirin.) Börekleri kızdırılmış sıvı yağda kızartarak kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema