Kürdan Böreği Tarifi
Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 10 Adet Sosis
- 2 Adet Yufka
HazırlanışıYufkaları üst üste sererek yandan katlayalım. Yufkalardan gazoz kapağı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Kürdana ilk önce bir sosis dilimini geçirelim. Arkasından 5 yuvarlak yufka parçasını geçirelim. Tekrar sosis dilimi ve yufka parçaları geçirerek kürdan dolana dek bu işlemi tekrarlayalım. (Kürdanın baş ve son kısmına sosis dilimi geçirin.) Börekleri kızdırılmış sıvı yağda kızartarak kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 10 Adet Sosis
- 2 Adet Yufka
HazırlanışıYufkaları üst üste sererek yandan katlayalım. Yufkalardan gazoz kapağı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Kürdana ilk önce bir sosis dilimini geçirelim. Arkasından 5 yuvarlak yufka parçasını geçirelim. Tekrar sosis dilimi ve yufka parçaları geçirerek kürdan dolana dek bu işlemi tekrarlayalım. (Kürdanın baş ve son kısmına sosis dilimi geçirin.) Börekleri kızdırılmış sıvı yağda kızartarak kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder