Patlıcanlı Makarna Tarifi
Genel BilgilerKategori : Makarna Tarifleri
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 2 Adet Biber
- 1 Adet Domates
- 200 Gr Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Paket Makarna
- 1 Tutam Maydanoz
- 3 Adet Patlıcan
- 1 Tatlı kaşığı Salça
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Kararında Karabiber, Tuz, ZeytinyağıÜzeri İçin- Yarım Demet Fesleğen
- 100 Gr Kaşar Peyniri
HazırlanışıBostan patlıcanları ortadan ikiye kesilerek iç kısmı kullanılmak üzere çıkarılır.Daha sonra üzerine yağ sürülerek fırına verilip yarı kıvamda pişirilir. Bu arada makarna tuzu ayarlanmış suda haşlanır. Diğer tarafta iç harcı hazırlanır. Bunun için kuru soğanve biber yemeklik soğranarak yağda kavrulur. Üzerine salça, doğranmış patlıcan içi, kıyma ve maydanoz konularak kavrulur. Tuzu ve baharatı ayarlanır. En son pişirilmiş ve suyu süzülmüş makarnalar da eklenerek iç harç hazırlanmış olur. Fırında yarı kıvamda pişirilen patlıcanlar alınarak hazırlanan harç ile doldurulur. En son üzerine kaşar peyniri rendesi ve bir dilim domates konularak 180 derecelik fırında pişrilir. Servis yaparken üzerine doğranmış fesleğen yaprağı serpilir.
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 2 Adet Biber
- 1 Adet Domates
- 200 Gr Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Paket Makarna
- 1 Tutam Maydanoz
- 3 Adet Patlıcan
- 1 Tatlı kaşığı Salça
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Kararında Karabiber, Tuz, ZeytinyağıÜzeri İçin- Yarım Demet Fesleğen
- 100 Gr Kaşar Peyniri
HazırlanışıBostan patlıcanları ortadan ikiye kesilerek iç kısmı kullanılmak üzere çıkarılır.Daha sonra üzerine yağ sürülerek fırına verilip yarı kıvamda pişirilir. Bu arada makarna tuzu ayarlanmış suda haşlanır. Diğer tarafta iç harcı hazırlanır. Bunun için kuru soğanve biber yemeklik soğranarak yağda kavrulur. Üzerine salça, doğranmış patlıcan içi, kıyma ve maydanoz konularak kavrulur. Tuzu ve baharatı ayarlanır. En son pişirilmiş ve suyu süzülmüş makarnalar da eklenerek iç harç hazırlanmış olur. Fırında yarı kıvamda pişirilen patlıcanlar alınarak hazırlanan harç ile doldurulur. En son üzerine kaşar peyniri rendesi ve bir dilim domates konularak 180 derecelik fırında pişrilir. Servis yaparken üzerine doğranmış fesleğen yaprağı serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder