Patatesli Rulo Börek Tarifi

Patatesli Rulo Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 6 Çorba Kaşığı Galeta Unu 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Süt 
- 3 Adet Yufka 
İçi İçin- 3 Çorba Kaşığı Haşlanmış Bezelye 
- 6 Adet Haşlanmış Patates 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Demet Maydanoz 
- 1 Çorba Kaşığı Salça 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, Kuru Nane, TuzHazırlanışıBir tavaya sıvı yağı alıp, küp doğranmış soğanları pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip birkaç kez çevirelim ve haşlayıp rendelediğimiz patatesleri, kıyılmış maydanozu, tuzu, baharatları ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip karıştıralım tavayı ateşten alalım. Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim. Üzerine ikinci yufkayı sererek tekrar sıvı yağ sürelim. Son yufkayı da sererek yufkaları, sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Yufkaların geniş kenarlarına patatesli harcı paylaştıralım. Yufkaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Yufka rulolarını önce arkalı önlü süte yatırıp çıkaralım. Ardından galeta ununa batırıp çıkararak margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirerek fırından çıkaralım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema