Mantar Çorbası


Süper bir çorba. Tabii mantar severler için. Ben pek ikram çorbası olarak kullanmıyorum çünkü seveni var sevmeyeni var. Krema da katmıyorum. Un ve süt çorbaya krema lezzeti veriyor zaten

Malzemeler:
  • 10- 12 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 küçük soğan varsa 1 adet pırasının beyaz kısımları
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber ve tuz

Yapılışı:

  1. Mantarları ince ince kesip bir küçük tencerede haşlayın
  2. Çelik tencerede ince ince doğradığınız soğanları tereyağ ve sıvı yağ ile kavurun. Yaklaşık 3-4 dakika. İçine unu katıp kavurmaya devam edin. (2-3 dakika) . Ocağın altını kapatıp tencerenin içine 2 bardak su ile birlikte el blendırı daldırın. İyice karıştırdıktan sonra yine 2 bardak su ilave ederek tekrar ocağa oturtun. Üstüne mantarları ve 1 bardak süt ilave edin. Tuzunu da tabii.
  3. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte tutulduktan sonra servise hazırdır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema