Yayla Çorbası


Benim pek tercih etmediğim (neden tercih etmediğimi de bilemedeğim ) ama oğluşumun bayıldığı bir çorba. Babaannemiz benden güzel yapar bu çorbayı. Çünkü et suyu ile yapar :)) Oğluşum anne senin ki de güzel olmuş ama babaannemin ki daha güzel der. Aslında hem pratik hem lezzetli hem de sağlıklı bir çorba. Buyrun bakalım.

Malzemeler:
* 1 çay bardağı pirinç
* 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
* 2 yemek kaşığı un
* 1.5 litre yani 6 bardak su
* bol nane, tuz

Yapılışı:
1- Yoğurt ve unu ve yavaş yavaş eklediğiniz bir bardak suyu bir kapta birbirine güzelce yediriyorsunuz. Bu karışımı tencerededeki suyla karıştırıyorsunuz.
2- Ocağın altını yakıp içine pirinçleri, tuzunu da atıyorsunuz. Kaynayana kadar sürekli, kaynadıktan sonra arasıra karıştırıyorsunuz. Pirinçler uzamaya başlayınca nanesini da atıyorsunuz. Pirinçler pişince çorba pişmiş demektir.
3- Üstüne ister tereyağlı yağ yapın veya benim gibi çorba piştikten sonra içine bir tatlı kaşığı tereyap katıp üstüne kırmızı biber serpin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema