Elbasan Tava

Kemikli ete bizim evin büyük erkeği bayılır. Kemiğin etrafındaki etleri zevkle yer. O yüzden bir et yemeği yapacaksam -ki çok azınlıktadır- kemikli etten yaparım.

Elbasan tavayı annem pek bir sık yapardı. Buradan anneme selam olsun.

Malzemeler
  • 1, 1.5 kilo kemikli et
  • 2 adet yumurta
  • 3 kaşık dolusu yoğurt
  • 3 kaşık dolusu un
  • 1 bardak et suyu
  • Tuz , karabiber , kırmızı biber

Yapılışı:

  1. Eti öncelikle düdüklü tencerede haşlayın. Lezzetlendirmek için suyuna soğanda kayabilirsiniz.
  2. Haşlanmış etleri borcama veya herhangi bir fırın tepsisine dizin. Üstüne tuz ve karabiber serpin.
  3. Unu, yoğurdu, yumurtayı ve 1 bardak kadar et suyunu pürüzsüz olacak şekilde çırpın. Etlerin üstüne yayın. Üstlerine kırmızı toz biber serpin. Üstleri kızarınca fırından çıkarın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema