Güllaç


Ramazandan kalma bir tarif. Bir yerlerde kalmış. Ancak yayınlayabiliyorum.

Güllaç bence sadece ramazan ayına ait bir tatlı olmamalı. Bu nedenle illaki bir paket daha bulundururum evde. Zaten 2 yıl süre ile saklanabiliyor Güllaç paketleri.

Tarifini yazmayacağım. Paketin arkasındaki tarif esastır zaten. Ama ben Hülya Ekşigil'in kitabından aldığım bir tüyoyu uyguladım yaptığım bu Güllaçta. 2 kilo süt kullanmak yerine 1.5 kilo süt ve 2 pakette 200 ml'lik Ülker'in çocuklar için ürettiği vanilyalı ballı süt ekledim. Tam da Hülya Ekşigil'in dediği gibi Güllaç'ın lezzetine lezzet kattı. Güllacı yiyenler bayıldı. Mutlaka ama mutlaka deneyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema