Bal Kabaklı Pasta


Evdekiler bayıldı. Hem görüntü hem de lezzeti çok ama çok güzel oldu. Evde kabak tatlısı var ise hem çok kolay hemde lezzetli.

Malzemeler:
  • 1 kg kadar kabak tatlısı (Ben iki kilodan kabak tatlısı yapmıştım. Onun yarısını kullandım.)
  • 1 tabak çekilmiş ceviz
  • 1 adet sade pastaban
  • 1 paket krem şantiye 1 bardak süt
Yapılışı:
  1. Önce 1 bardak sütle 1 bardak krem şantiyi çırpıp dolaba koydum. 1 su bardağı kadar cevizi robottan geçirip tabağa aldım. Sonra kabak tatlısını robottan geçirdim.Püre elde ettim.
  2. Pastabanı sade sütle ıslattım. Ama çok ıslatmışım siz bolca süt kullanmayın. Hafifçe ıslatmak yeterli.
  3. Pasta tabağına pastabanın altını koyun. Üstüne kabak püresi sürün. Üstüne ince bir şekilde krem şanti sürdüm. Üstüne bolca ceviz serptim. Pastabanın üstünü koydum ve kabak tatlısı püresi ile kapladım. Krem şanti ile süsledim. Kenarlarını da cevizle kapladım ki görüntü düzgün olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema