Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı un,
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 4 su bardağı et suyu veya 1 paket bulyon,
- 1-1,5 su bardağı süt,
- Tuz, nane, kırmızı toz biber,
- Un ile yağ hafif pembe kavrulur. 4 bardak su yavaş yavaş karıştırarak dökülür.Unun topaklanmaması için eze eze karıştırılır. Un topaklandı ise blendır kullanabilirsiniz. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra tuz ve süt ilave edilir bir iki taşım kaynatılır ocaktan alınır. İstediğiniz kıvama göre süt miktarını ayarlayabilirsiniz.
- Üzerine tereyağında veya sıvı yağda kızdırılmış kırmızı toz biber ve nane gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder