Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası (TUTMAÇ ÇORBASI)


Malzemeler::
  • 5 su bardağı et suyu veya 1 paket et bulyon,

  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek,

  • 1 tahta kaşık sıvı yağ,

  • 1 yemek kaşığı tereyağı,

  • 1 adet soğan,

  • 1 yemek kaşığı tepeleme un,

  • 1/2  kahve fincanı erişte,

  • Yarım su bardağı süt,

  • 1 tatlı kaşığı kuru name,

Yapılışı:
  1. Mercimek ayıklanır, yıkanır ve yarım haşlanır. Haşlama suyu dökülür.

  2. Rendelenmiş soğan yağda hafifçe sarartılır. Un ilave edilir biraz kavrulur.

  3. Su, et bulyon ve yarı haşlanmış mercimek ilave edilir. Mercimek pişince şehriye veya erişte eklenir. 10-15 dakika yavaş ateşte kaynatılır. Süt ilave edilir ocaktan alınır. Üzerine kuru nane serpilir.

Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema