Mutluluk kaynağı tatlılardan biri daha...Ben keklerin kakaolusuna -çikolatalısına her zaman bayılırdım ama nerden bilirdim etrafımdaki sade kek severlerin aslında bol bol çikolatalı bir kek yemek istediklerini :)
Yapılışı Öncelikle yumurta ve pudra şekerimizi bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.Çikolatayı rondoya alıp çok un haline getirmeden pirinç tanesi büyüklüğünde olana kadar küçültüyoruz.
Yumurtalı karışıma yağ,krema,tuz,çikolata,kakao ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.Unuda ilave edip biraz daha karıştırıyoruz ve hamurumuzu yağladığımız kare borcama döküyoruz.Böğürtlen ve vişnelerimizin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar un eleyip hamurun üzerine gelişigüzel yerleştiriyoruz. 175 dereceli önceden ısınmış fırında çok kurutmadan yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyet Olsun....
Not:Lütfen kekinizi içi pişmedi diye çok kurutmayın ve her zaman yaptığımız kürdan testini bu sefer yapmayıp bol çikolatanın keyfine bakın...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder