Pancar Turşusu

Geçen gün markette taze taze pancarları görünce aklıma daha önce İnci ablacığımda yemiş olduğum nefis pancar turşusu geldi...hemen attım torbaya bir kaç pancar ,tabi:) Tarife de aynen uyarak nefissss bir turşu hazırladım.Sık sık yapacakmışım gibi görünüyor artık. Hazırlaması inanılmaz kolay...Eğer seviyorsanız tam zamanı muhakkak deneyin derim...






Buyurun nefisss ve bir o kadar da pratik turşumuzun tarifine;

MALZEMELER:

1 kg pancar
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi(ajda çay bardağı)
tuz
YAPILIŞI:

Pancarları iyice yıkayıp geniş  bir tencerede üzerine geçecek kadar su doldurup ,haşlayalım.
Haşlanan pancarların suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kabuklarını kesip, istediğiniz büyüklükte doğrayın.

1 kasede rendelenmiş sarımsağı sirke ile karıştırıp ,tuz ekleyip doğradığınız pancarlara ilave edip karıştırıp servise hale getirin.

AFİYET BAL OLSUN:)




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema