Sebzeli Noodle ( Çin eriştesi)


Noodle'ı ilk defa denedim. Güzel oldu gerçekten. İçinde bol bol sebze olması da besin değerini arttırıyor. Ancak tereyağlı cevizli erişteye hiç bir şeyi değişmem. Noodle kalanını da cevizli tereyağlı mı yapsam acaba :))
Bu yorumdan sonra sakın yapmamazlık etmeyin mutlaka deneyin, seveceksiniz. Bizim ki birazda milliyetçilik işte :)

Malzemeler:
  • 1 paket noodle
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet kırmızı kapya biberi
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı soya sosu ( tuz koymayın sakın)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:

  1. Noodle'ları derince bir kaba alarak üzerini geçecek şekilde kaynar su konularak üstü strech film ile kapatılır. Suda kendi kendine kabarması beklenir. Tadına bakıp çok diri kaldığını düşünürseniz çok az kaynatabilirsiniz. ( Noodle kaynatmayıp kaynar su içinde bekletilerek pişirilirmiş işte )
  2. Bu arada tavanızın içine zeytinyağı, yahnilik doğranmış soğanlar, yeşil biber  ve ince dilimlenmiş sarımsak alınarak kavrulur. Soğanlar ve biberler renk değiştirince kabak, kırmızı kapya biber ve küp küp doğranmı domateslerde ilave edilir. Domates suyunu verip çekince soya sosu da ileve edilerek 1-2 dakika daha sotelenir ve ocaktan alınır.
  3. Noodleların suyu süzülerek sebzeleri ile birlikte karıştırılır ve sıcak olarak servis edilir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema