Peynirli İrmik Helvası





























Var ya muhteşem oldu. Bizim evde irmik helvası hemen yapılıveren bir şeydir. Oğlum bayılır zaten. Bu da çok lezzetli oldu. Evde tuzsuz ve uzayan türden peyniriniz varsa mutlaka deneyin. Ben tuzsuz Erzurum çeçil peyniri ile yaptım. Dil peyniri ile de nefis olur.


Malzemeler:
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı süt  ( isterseniz süt ve su karışımı)
  • 200 gr tuzsuz uzayan peynir ( dil, antep, erzurum)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Üstüne fındık, ceviz ve mutlaka tarçın
Yapılışı:
  1. Tereyağını eritin. İrmiği atın kavurun. Rengi dönsün hafif karamelize bir renk alsın. İçine şekeri de atın karıştırın şekeri de eritin. Karamelize olmayı da hızlandırır.
  2. Sütünü de ekleyin. Uzaktan dökün çünkü acayip buhar çıkartır. 1-2 dakika sonra peynirini de didip içine atın. Karıştırın. Süt seviyesi irmikten görünmez hale gelince altını kapatın kendi kendine sütünü çeksin.
  3. Üzerine tarçın, ceviz ve fındık serperek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema