BALIK ÇORBASI

Balık  Çorbası

Bizim evde balık çorbasının ayrı bir yeri vardır.Üzerine bol limonu sıkıp yanında sadece salata ile tek başına akşam yemeğimiz bile olur kendisi ...Balık çorbası en iyi kırlangıç balığından olsada,her türlü beyaz etli balıkla da yapmak mümkün(mezgit,çipuralevrek vs)

Bu sefer bende yaklaşık 700 gramlık bir çipura ile pişirdim.

Daha evvel denemediyseniz mutlaka yapmanızı tavsiye ederim....


Balık Çorbası

1 adet çipura-700 gramlık ( veya kırlangıç ve başka beyaz etli balıklar)
5 bardak su
1 soğan
1 patates
1 havuç
yarım kereviz
biraz maydanoz ve kereviz yaprağı
7-8 adet tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 defne yaprağı
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1 dolu kaşık un


Temizlenmiş balık,kabukları soyulmuş bütün kuru soğan,su,defne yaprağı ve top karabiber bir tencereye alınır ve yaklaşık 25 dakika haşlanır.

Balık iyice haşlanınca suyu süzülüp bir kenara alınır.Balık kılçıklarından ayrılır ve didiklenir.

Balık suyu bir tencereye alınır ve minik küpler halinde doğranmış havuç,kereviz ve patates içine katılır ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Un soğuk suda ezilerek  kaynamakta olan sebzeli balık suyuna ilave edilir.

Bir yumurta sarısı limon suyu ile iyice çırpılıp kaynayan sıcak çorba suyundan bir kaç kaşık ilave edilir ve terbiye hazırlanır.

Balık parçaları çorbaya eklenir eklenmez terbiyeside çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.Bir iki taşım kaynayınca çorbanın altı kapatılır ve ince kıyılmış kereviz ve maydanoz yaprakları çorbaya karıştırılıp tuzu ayarlanır.15-20 dakika dinlendirilen çorba limon ve karabiber ilavesi ile servis yapılır.

Afiyet Olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema