Uşak'ın yöresel tatlarından Balbadem Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 bardak şeker
1 kase irmik
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket karbonat
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Şerbeti için:3 bardak şeker
3 bardak su
Yapılışı:Tatlının yapımına 2 yumurta kırarak başlanır. Yumurtaların üzerine 1 bardak şeker eklenir. Yarım paket margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ katılarak malzemeler karıştırılır. Birer paket vanilya ve karbonat eklenen malzemeler güzelce yoğurulur. 3 bardak şeker 3 bardak su ile kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğutulur. Yoğurularak istenen kıvama gelen tatlı harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak parmak şekli verilip, 1 kase irmiğin içinde yuvarlanarak fırın tepsisine dizilir. Tepsi dolunca tatlımız fırında pişirilir. Mis gibi pişen tatlımız fırından çıkartılır ve henüz sıcakken soğutulan şerbet üzerine dökülür.
Balbadem tatlısı sunuma hazırdır.
1 kase irmik
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket karbonat
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Şerbeti için:3 bardak şeker
3 bardak su
Yapılışı:Tatlının yapımına 2 yumurta kırarak başlanır. Yumurtaların üzerine 1 bardak şeker eklenir. Yarım paket margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ katılarak malzemeler karıştırılır. Birer paket vanilya ve karbonat eklenen malzemeler güzelce yoğurulur. 3 bardak şeker 3 bardak su ile kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğutulur. Yoğurularak istenen kıvama gelen tatlı harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak parmak şekli verilip, 1 kase irmiğin içinde yuvarlanarak fırın tepsisine dizilir. Tepsi dolunca tatlımız fırında pişirilir. Mis gibi pişen tatlımız fırından çıkartılır ve henüz sıcakken soğutulan şerbet üzerine dökülür.
Balbadem tatlısı sunuma hazırdır.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder