Uşak'ın yöresel tatlarından Ebem Köftesi tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 kilo dana kıyma
400 gram un
5 adet soğan
1 bağ maydanoz
1 paket karbonat
2 tatlı kaşığı karabiber
2 bardak sıvı yağ
Yapılışı:1kilo dana kıymanın üzerine 2 yumurta kırılır ve yemeklik doğranan 5 soğan katılır. Üzerine ince doğranan 1 bir bağ maydanoz, 1 paket karbonat, 2 tatlı kaşığı karabiber serpilir. Malzemelerle karışan kıyma 400 gram un eklenerek yoğurulur. Yoğurulan köfte harcından bezeler koparılarak unla yuvarlanır. Masaya serpilen unda köfte harcı merdane ile incecik açılır. Açılan köfte harçları önce ısıtılan yağsız tavada çevirilerek kızartılır daha sonra da yağda kızartılarak servis tabağında üst üste dizilir.
400 gram un
5 adet soğan
1 bağ maydanoz
1 paket karbonat
2 tatlı kaşığı karabiber
2 bardak sıvı yağ
Yapılışı:1kilo dana kıymanın üzerine 2 yumurta kırılır ve yemeklik doğranan 5 soğan katılır. Üzerine ince doğranan 1 bir bağ maydanoz, 1 paket karbonat, 2 tatlı kaşığı karabiber serpilir. Malzemelerle karışan kıyma 400 gram un eklenerek yoğurulur. Yoğurulan köfte harcından bezeler koparılarak unla yuvarlanır. Masaya serpilen unda köfte harcı merdane ile incecik açılır. Açılan köfte harçları önce ısıtılan yağsız tavada çevirilerek kızartılır daha sonra da yağda kızartılarak servis tabağında üst üste dizilir.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder