KAZ AYAĞI(hamur kızartma)

 Adı kazayağı' ymış .Ben hamur kızartma olarak biliyorum ismi şeklinden dolayı olsa gerek... gerçekten şöylebi bakınca da andırıyor hani :)kahvalltı için yaptım ... pamuk gibi
Reçelle, peynirlede nefis oldu
GEREKLİ OLANLAR
1 paket instant kuru maya
3 su bardağı ılık su
tuz,1 çay kaşığı şeker
gerektiği kadar un
kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI

  • Derin bir kaba ılık suyu maya tuz ve bir çay kaşığı toz şekeri koyup mayanın gelmesini bekleyelim
  • maya göz göz olmaya başlayınca azar azar unu ilave edip iyice yoğuralım
  • hamur elimize yapışmayacak şekilde ve kulak memesi yumuşaklığında olacak
  • hamuru bezelere ayırıp 2cm kalınlığında açalım ve dikdörtgen keselim.bir ucunu bıçakla yarıya kadar keselim 
  • kızgın yağda kızarana kadar pişirelim

 G

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema