Ayvalı Bulgur Pilavı



Kıştan kalan bir tarif.

Ayvalı pilav kesinlikle bir davet pilavı. Eşinize dostunuza gönül rahatlığı ile çıkarabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 orta boy ayva ( soyulmuş, küp küp kesilmiş)
  • 1.5 bardak bulgur
  • 1 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık tereyağ
  • 1 büyük domates
  • 1 büyük soğan
  • 2.5 bardak su
  • Tuz , karabiber
Yapılışı:
  1. Ayvaları soyup küp küp doğrayıp suda bekletin ki kararmasınlar.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın yağda kavurun. Ayvaları atın onlarda önden pişsin. Kabuklarını soyduğunuz domatesi de küp küp doğayın tencerenize atın oda ölsün.
  3. Bulguru atın. Suyunu ekleyin. Tuzunu , karabiberini ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema