Hamsi Buğulama Tarifi

Hamsi Buğulama Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Balık Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Buğulama Tarifleri
Malzemeler- Yarım Kg Hamsi 
- 2 Adet Havuç 
- 4 Adet Kuru Soğan 
- 2 Adet Patates 
- 1 Baş Sarımsak 
- Yarım Çay bardağı Su 
- 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Kimyon, Kırmızı Pul Biber, TuzArzuya Göre- Kararında Limon, MaydanozHazırlanışıTepsiye halka şeklinde dilimlenmiş soğanlar dizilir. Sarımsaklar soyularak serpilir. Baharatlardan serpilir. Kılçıkları alınmış fileto hamsiler 2 tanesi yüzyüze yapıştırılıp soğanların üzerine dizilir. Baharatlardan serpilir. İnce dilimlenmiş patates ve ince dilimlenmiş havuçlar ile bir kat daha soğan dizilir ve baharat serpilir. Zeytinyağı tuz ve baharat konulur. Yarım çay bardağı su gezdirilir. İsteğe bağlı limon dilimi ve maydanoz ile süslenerek folyo ile kapatılır. Yarım saat ağzı kapalı olarak 200 derece fırında pişirilir. 15 dakika üstü açılarak kızartılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema