Çullama Kahramanmaraş Tarifi

Çullama Kahramanmaraş Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Doğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Süt 
- 10 Yemek kaşığı Un 
- 3 Yemek kaşığı Yoğurt 
- 6 Adet Yumurta 
Şerbeti İçin- 3 Damla Limonun Suyu 
- 2 Su bardağı Su 
- 2 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıOrta boy tencere orta ocak ateşine konularak 2 bardak şeker, 2 bardak su konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan 10 dakika sonra içerisine 3 damla limon sıkılarak şerbet soğumaya bırakılır. Tatlının harcı için, plastik bir kaba 6 adet yumurta kırılıp çırpılır. Çırpılan yumurtalara 2 kaşık yoğurt, 1 bardak süt eklenerek çırpılır. İçerisine 10 kaşık un eklenerek devamlı çırpılır. Büyük bir tavaya 1 bardak sıvıyağ konulur. Tatlılar kaşıkla tavaya atılır ve ters yüz ederek yağda kızartılır. Yağda kızaran bastıklar şerbete batırılarak servis tabağına alınır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema