Şambali Tatlısı Tarifi

Şambali Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 25 dk
Keki İçin- 2 Su bardağı İrmik 
- 2 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Su bardağı Toz Şeker 
- 1 Paket Vanilya 
- 1 Su bardağı Yoğurt 
- Kararında Tereyağı, Yer FıstığıŞerbeti İçin- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 3 Su bardağı Su 
- 3 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıTatlımıza başlamadan önce şerbeti hazırlayalım. 3 bardağı şeker ve 3 su bardağı kaynar su tencere eklenir ve ocağa konur, kaynamaya başladıktan sonra yarım limon suyu sıkılır ve altı kapatılır. Şimdide tatlımızın kekine hazırlayalım 2 bardak irmik derin bir kaba alınır. Üzerine 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 bardak şeker eklenerek kuru malzemeler karıştırılır. Daha sonra 1 bardak yoğurt eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Fırın tepsisi tereyağı ile yağlanır. Harcımız tepsiye alınarak üzerine yer fıstıkları yerleştirlir. 180 derece fırında 20 - 25 dk pişirilir. Keki sıcak, şerbeti soğukken dökülür ve servis edilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema