Etli söğürme tarifi

Malzemeler
400 gr. kuzu eti 
1 adet kuru soğan 
3 adet domates 
150 gr. tereyağı 
1 kg. patlıcan 
1 yemek kaşığı pul biber 
5 diş sarımsak
YAPILIŞI
Patlıcanlar yağda veya ızgaradabütün olarak pişirilir. Sıcakken kabukları soyulur ve inceince kıyılır. Pul biber ilave edilir. Bir tavada kıyılmış soğan vesarımsak tereyağında kavrulur. Kuzu eti ilave edilir ve suyunu çekene kadar 20 dakika pişirilir. Domatesler de eklenir 10 dk daha pişirilir. Servis tabağınapatlıcanlar konur üzerine etli karışım ilave edilir. İstenilen şekilde süslenerek servis edilir
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema