Hanım Hanımcık Tatlısı Tarifi

Hanım Hanımcık Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- 1 Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 
- 1 Adet Yumurta 
- Kararında Tuz, UnKızartmak İçin- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Sıvı Yağ 
Şerbeti İçin- Çeyrek Adet Limon 
- 3 Su bardağı Su 
- 3 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıŞeker 3 bardak su ile karıştırılarak kaynatılır. İçine limon sıkılır ve kabuğu atılır. Biraz koyulaşınca ateşten alınır. Tencereye yumurta, 2 kaşık sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, kabartma tozu, tuz konup el ile karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 10-15 dakika üzeri örtülü olarak dinlendirilir. Unlanarak 2 mm kalınlığında açılır. Eni boyu 5 cm büyüklüğünde karelere kesilir. Karşılıklı iki uç ortaya getirilip birleştirilir. Sıvı yağ küçük bir tencerede kızdırılır. Rahat kızarabilecek sayıda hamur yağa bırakılır. Tencere hafifçe sallanır. Hamurlar sertleşince delikli kepçe ile alt üst edilerek kızartılır. Süzgece çıkarılır ve daha önceden hazırlanmış şuruba atılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema