Künefe Tarifi

Künefe Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 40 dk
Malzemeler- 200 Gr Dil Peyniri 
- 400 Gr Tel Kadayıf 
- 200 Gr Tereyağı 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
Üzeri İçin- Kararında KaymakHazırlanışıFırını 180 dereceye getirip ısıtın. Aynı derecede pişirin. Tel kadayıf hamurunu saçak saçak olacak şekilde birbirinden iyice ayırarak bir kaseye koyun. Dil peynirini rendeleyin. Tereyağını kısık ateşte eritin ve tel kadayıf ile karıştırın. Karışımın yarısını yağlanmış yuvarlak fırın tepsisinin içine yayın. Dil peynirini kadayıfın üzerine serpin Üzerini kalan kadayıf ile kapatarak fırında 40 dakika pişirin. Toz şekeri 2 su bardağı su ile bir tencerede 15 dakika kaynatın. Tel kadayıfı fırından çıkarın, kareler halinde kesin ve üzerine sıcak şerbeti dökün. Kaymakla sıcak olarak servis yapın. Bilgi: Künefe geleneksel olarak tuzsuz taze peynir ile yapılır. Burada verilen tarif güncel hayatımızın hızına uygun bir şekilde hazır peynir kullanılan bir alternatiftir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema