İncir Tatlısı

İncir Tatlısı
İncir Tatlısı

MALZEMELER:

  • 20 adet iri boy incir
  • 20 adet yarım kelebek ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su baradağı toz şeker
  • 1,5 su baradağı su


HAZIRLANIŞI:
İncirleri yıkayıp üzerine 1 su baradağı sıcak suyumuzu dökelim. 1 saat dinlendikten sonra süzüp incirin başlarını keselim. Daha sonra incirin başları içeri gelecek şekilde çukurlaştırarak bastırıp tenceremize dizelim. Daha sonra üzerlerine yarım kelebek cevizleri koyup, 1 su bardağı toz şekeri serpip 1,5 su bardağı suyumuzu da ilave ederek ocakta ortalama 20 dk pişirelim. Daha sonra soğutup servis tabağına dizip yanına kaymak da koyabiliriz...

Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema