İrmikli Köfte Tarifi


Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- Yarım Kg Dana Kıyma 
- 5 Çorba Kaşığı İrmik 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Tatlı kaşığı Kekik 
- 2 Tatlı kaşığı Kimyon 
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 2 Çorba Kaşığı Su 
- 4 Dilim Tost Ekmeği 
- 1 Tatlı kaşığı Toz Yenibahar 
- 3 Çorba Kaşığı Un 
- 1 Adet Yumurta 
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında TuzKızartmak İçin- Kararında Fındık YağıHazırlanışıKıyma, rondoda çekilmiş ekmek içi, tüm baharatlar (baharat miktarlarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz), maydanoz, zeytinyağı, su ve küp şeklinde doğranmış kuru soğanı bir kâsede yoğurup köftelerimizi yapalım. Köftelerin kolay pişmesi için ince olmasına dikkat edelim. Yumurtayı bir kâsede çırpalım. İrmik ve unu iki ayrı tabağa koyalım. Köftelerimizi önce una, sonra yumurtaya ardından irmiğe bulayıp bir tabağa yerleştirelim. Tavaya fındık yağını koyup kızdıralım. Köfteleri her iki yüzü de nar gibi kızaracak şekilde pişirelim. Fazla yağını kâğıt havlu ile aldığımız köfteleri yeşil salata ile servis yapalım
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema