Kabaklı Hindi Köftesi Tarifi


Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- Yarım Kg Hindi Kuşbaşı 
- 1 Adet Kabak 
- Yarım Adet Kırmızı Biber 
- 3 Dilim Tost Ekmeği 
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Biberiye, Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzHazırlanışıHindi kuşbaşını, rondoda tuz, karabiber, biberiye, kırmızı pul biber, tost ekmeğini ilave edip çekelim. Kabukları ile rendelediğimiz kabağın fazla suyunu sıkıp, hindi kıyması, kırmızı biber ve 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte bir kâsede yoğurup köfte şekli verelim. Kalan zeytinyağını tavamıza koyup iyice kızdırdıktan sonra köftelerimizin her iki tarafını da nar gibi oluncaya kadar kızartıp yeşil salata ile birlikte servis yapalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema