Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- Yarım Su bardağı Eritilmiş Yağ 
- Yarım Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- Yarım Çay kaşığı Karbonat 
- Yarım Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- Yarım Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ 
- Yarım Su bardağı Süt 
- Yarım Su bardağı Toz Şeker 
- Kararında UnŞurubu İçin- 0.13 ( 13/100 ) Adet Limon 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıŞurup için: 2,5 su bardağı şeker 3 bardak su ile ateşe konur. Eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynayınca limon sıkılır. Kabuğu da içine atılır. 10 dakika kaynatılıp ateş kapatılır. Tencereye ilk 8 malzeme konup el ile karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek buzdolabında yarım saat dinlendirilir. İri ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde yarım cm oval olarak şekil verilir. Rendeye bastırılarak, kalbur gibi pütürlenir. Bir uçtan başlayarak kıvrılır. Tepsiye dizilip orta hararetli fırında açık pembe pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz, birer birer soğuk şuruba konur. Bir kere alt-üst edilir. Bir süre şurupta bekletilip servis yapılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema