Patates Püreli Fırın Köftesi Tarifi

Patates Püreli Fırın Köftesi Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 2 Dilim Bayat Ekmek 
- 4 Adet Biber 
- Yarım Kg Dana Kıyma 
- 4 Adet Domates 
- 6 Adet Haşlanmış Patates 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Yarım Kahve Fincanı Süt 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıKıymaya, avuç arasında ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber konup yoğrulur. 15-20 dakika dinlendirilip kısa bir süre daha yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Islak avuç arasında yuvarlanarak ortaları genişçe çukurlaştırılır, küçük bir tas şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Çukur kısımlara yarım çay kaşığı sıvı yağ damlatılır. Sıcak fırına konur, kısa süre pişirilir. Haşlanmış patatesler soyulup rendelenir. 1 yumurta, 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve yarım kahve fincanı süt, tuz, karabiber konup karıştırılır. Yarım pişmiş köftelerin çukurlarına hazırlanan patates püresi eşit miktarda konur. Patatesler pembeleşinceye kadar tekrar fırında pişirilir. Fırında közlenmiş biber ve domates dilimleri ile servis yapılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema