Künefe Taze Peynirli Kadayıf Tarifi

Künefe Taze Peynirli Kadayıf Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Yağ 
- 300 Gr Kadayıf 
- 2 Su bardağı Rendelenmiş Beyaz Peynir 
Şurubu İçin- 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- 3 Su bardağı Su 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıŞurubu İçin 2,5 bardak şeker 2,5 bardak su ile ateş üzerinde karıştırarak eritilir. Kaynayınca limon suyu ve kabuğu konur. 5 dakika kadar kaynatılır, ateş kapatılır. 25 cm çapında bir tepsiye kadayıf konur. Telleri açılarak havalandırılır. Erimiş margarinin yarısı ile ovularak yağlanır. Kadayıfın yarısı tepsiye yayılır. Üzerine tuzsuz taze peynir rendesi serpilir, hafifçe bastırılır. Kadayıfın yarısı peynirin üzerine döşenir. Tekrar hafifçe bastırılıp sıkıştırılır. Kalan erimiş yağ kaşıkla gezdirilir. Fırında pembe olarak pişirilir. Fırından çıkınca üzerine önceden hazırlanan şurup dökülür. Dilimlenip sıcak olarak servis yapılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema