Lokma Tatlısı Tarifi

Lokma Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- 3.4 ( 17/5 ) Su bardağı Su 
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 2 Su bardağı Un 
- 2 Yemek kaşığı Yaş Maya 
Şurubu İçin- 0.13 ( 13/100 ) Adet Limon 
- Yarım Su bardağı Su 
- 2 Su bardağı Toz Şeker 
Kızartmak İçin- 2 Su bardağı Sıvı Yağ 
HazırlanışıŞekerle suyu bir tencereye koyup 5 dakika kaynatın. Limon suyu sıkın ve kabuğunu içine atıp ateşten indirin. Unun ortasında mayayı ılık suyun yarısıyla ezin, biraz un karıştırıp koyultun; üzerini kalan unla kapatın. Un ayrılmaya başlayınca ortasını açın, yağ, tuz ve kalan ılık suyu koyup bir hamur yapın. Üzerini kapatın, ılıkça bir yerde kabarmasını sağlayın. Ayçiçek yağını çukur bir kızartma kabında kızdırın. Sol elinizle biraz hamur alıp sıkın. Baş parmakla işaret parmağı arasından çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru, suya sokulmuş bir kaşıkla alıp kızgın yağa atarak kızartın. Pembe renkte kızaran lokmaları önce kevgire çıkartın. Sonra soğuk şuruba atın, 5 dakika sonra servis tabağına alın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema