Kuru meyveli irmik tatlısı tarifi

Kuru Meyveli İrmik Tatlısı
Malzemeler

1 litre süt, 9 çorba kaşığı şeker, 9 çorba kaşığı irmik (tepeleme dolu), 8 adet kuru kayısı, 5 adet kuru incir, 1 limon kabuğu rendesi

Tarifi

Kuru kayısı ve incir bir kaba alınır üzerine sıcak su eklenir beş dakika bekletilir sonra meyveler küp küp doğranır, Tencereye şeker,irmik,limon kabuğu rendesi ve süt alınır karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir, Tatlı kaynamaya başlayınca doğranmış kayısı ve incir eklenir, karıştırılır ocaktan alınır. Kek kalıbı su ile ıslatılır ve tatlı kalıba boşaltılır. Soğuyan tatlı dolaba kaldırılır beş-altı saat dolapta bekletilir servis edilir
elmaelma
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema