Limonlu Kalburabastı Tarifi

Limonlu Kalburabastı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Su bardağı Fındık Dövülmüş 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- 1 Paket Margarin 
- 5 Su bardağı Un 
- 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 
- 1 Adet Yumurta 
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında TuzŞerbeti İçin- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 3 Su bardağı Su 
- 3 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıŞerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip, koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kalburabastı için margarin, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu ve yoğurdu karıştırın. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve çekilmiş fındığı üzerine ekleyin. Elenmiş unu da katıp iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Rendenin ince kısmının üzerine hamurları bastırarak yayın. Hamurun tek ucundan yuvarlayarak şekil verin. Hamurları tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine ılık şerbet dökün.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema