Bademli Tatlı Tarifi

Bademli Tatlı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Badem Çekilmiş 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- 1 Paket Margarin 
- 1 Kahve Fincanı Toz Şeker 
- 4 Su bardağı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 3 Adet Yumurta 
Şerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su 
- 3 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba yumuşatılmış margarini, pudra şekerini ilave ederek krem haline gelene dek mıncıklayarak yoğuralım. Sonra yumurtaları, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyip tekrar yoğuralım. İnce dövülmüş bademi, unu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizelim. Hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alarak servis yapalım. Afiyet Olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema