Rosto Köfte Tarifi

Rosto Köfte Tarifi

Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 2 Dilim Bayat Ekmek 
- 1 Su bardağı Haşlanmış Bezelye 
- 2 Adet Haşlanmış Havuç 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Çay kaşığı Kimyon 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- 750 Gr Yağsız Dana Kıyma 
- 3 Adet Yumurta 
HazırlanışıKıyma, rendelenmiş soğan, avuç içinde ufalanmış ekmek içi, 1 yumurta akı, tuz, karabiber, kimyon iyice yoğrulur. 15-20 dakika dinlendirildikten sonra tekrar kısa bir süre yoğrulur. Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır. Bıçakla ortadan boydan boya yarılır. Boyuna ikiye kesilmiş yumurtalar, küçük doğranmış havuç, bezelye konup köfte kapatılır. Islak elle sıkıştırılıp düzeltilir. Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı sürülür. Çatlamaması için fırında sıcaklık önce üstten verilir. Köftenin altı da pişince servis tabağına alınıp dilimlenir. İstenirse, köftenin tepside kalan yağına 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı nişasta ve 1 bardak su konup kaynatılır. Tel süzgeçten kaşık yardımı ile geçirilip köftenin üzerine sos olarak dökülür.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema