Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yoğurt Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 35 dk
Malzemeler- 50 Gr Eritilmiş Yağ 
- 3 Çay bardağı İrmik 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Çay bardağı Toz Şeker 
- 3 Çay bardağı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 3 Çay bardağı Yoğurt 
- 3 Adet Yumurta 
- Kararında Hindistan CeviziŞerbeti İçin- Yarım Adet Limon 
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Su 
- 4 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıŞerbet için şeker, su ve limonu kaynatın. Şerbetin içinden limonu alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpma kabına alıp şekerle birlikte iyice çırpın. Yoğurt ve margarini ekleyip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip düşük hızda mikserle iyice çırpın. Yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen fırın kabına hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında her tarafı iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine şerbeti dökün. Şerbeti çekinceye kadar bekleyip hindistan cevizi ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema