Beyaz Pasta Tarifi

Beyaz Pasta Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Pişirme : 35 dk
Keki İçin- 1 Su bardağı Ayran 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 4 Çorba Kaşığı Kakao 
- Yarım Çay kaşığı Karbonat 
- 4 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 2 Su bardağı Toz Şeker 
- 2 Su bardağı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 5 Adet Yumurta 
Kreması İçin- 3 Çorba Kaşığı Kakao 
- 2 Su bardağı Süt 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 4 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 3 Çorba Kaşığı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 2 Adet Yumurta Sarısı 
Islatmak İçin- 1 Su bardağı Su 
- 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
Hamuru İçin- 1 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası 
- 1 Tutam Kırmızı Gıda Boyası 
- 4 Su bardağı Pudra Şekeri 
- 1 Çay bardağı Su 
- 1 Çorba Kaşığı Toz Jelatin 
- 2 Çay bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıKek için, tereyağı, tozşeker ve yumurtayı çırpın. Üzerine ayranı ilave edin. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Harcı ikiye ayırın. Yarısını yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Kalan kek hamurunu aynı kalıpta ve aynı şekilde pişirin. Krema için, vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave edin. Ilınmaya bırakın. Diğer taraftan 1 su bardağı suya tozşekeri ekleyip ocakta 2 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra pişen kekleri bununla ıslatın. Bir parça keki servis tabağına alın. Üzerine ılık kremanın yarısını sürün. İkinci kat keki kremanın üzerine yerleştirin. Kalan krema ile kekin üzerini ve yanlarını kaplayın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin. Şeker hamuru için, 1 çay bardağı suyu ocakta kaynatıp üzerine toz jelatin serpin. Jelatin tamamen eridikten sonra ocaktan alıp içine tozşeker ve nişastayı ekleyip karıştırın. Soğuyunca, üzerine pudraşekeri ekleyip yoğurun. Şeker hamurundan bir parçayı kenara ayırın. Kalan hamuru pudra şekeri serpilmiş tezgahta merdane ile açın. Pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Ayırdığınız şeker hamuruna kırmızı gıda boyası ekleyip yeniden yoğurun. Daha sonra pudraşekeri serperek merdane yardımı ile açın. Hamurdan 8-10 cm uzunluğunda üçgen parçalar kesin. Her parçayı ince kısmından başlayarak kendi etrafında çevirin ve çiçek şekline getirin. Pastayı hazırladığınız çiçeklerle süsleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema