Çilek Reçeli

Kahvaltıyla oldum olası çok aram yoktur. Peyniri mesela reçelsiz asla yiyemem ,cinsimdir:) Vişne ve çilek reçeli benim kahvaltı yapmamın da tek sebebidir diyebilirim aslında :)) onlar yoksa ben de yokum dermişim:)
Hele insanın kendi yaptığı reçeli kızarmış ekmeğin üstüne sürüp yemesi yok muuu akıllara zarar valla :)))
Vaktiniz varsa reçellerinizi kendiniz yapın derim ,hem kolay hem de siz yaptığınız için ikram etmesi de çok havalı demedi demeyin:)))
Hatta hatta sevdiklerinize de birer kavanoz hediye etmenizi tavsiye ederim ,pek mutlu oluyor insan:)

Hadi bakalım o halde çaylar sizden reçel bendennn,

Buyurun tarifimize... 



Malzemeler:

1 Kg. Çilek
1 Kg. Tozşeker
1/2 adet limonun suyu

Yapılışı:

Çilekleri ezmeden dikkatli bir şekilde yıkayıp süzün ve saplarını koparın.
Geniş bir tencereye çilekleri koyup toz şekerin tamamını üzerine gezdirin.
Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde 1 gece bekletin.
Orta hararetli ocakta yarım saat kadar pişirin.Pişmesine 10 dakika kala limon suyunu ilave edin.
Köpükleri de kevgir vs. yardımıyla alarak reçelinizi pişirin.
Afiyetle de sevdiklerinize ikram edin :)



Afiyet Olsun...

Reçel Tadında Günler Herkese...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema