Elmalı Revani Tarifi

Elmalı Revani Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 2 Adet Elma 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı İrmik 
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- 1 Çay bardağı Süt 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
- 1 Su bardağı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 3 Adet Yumurta 
Şerbeti İçin- 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- 6 Su bardağı Su 
- 4 Su bardağı Toz Şeker 
Karameli İçin- 1 Adet Elma 
- 1 Kahve Fincanı Su 
- 1 Çay bardağı Toz Şeker 
Hazırlanışıİlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için, tozşeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin. 2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan, un, tozşeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini geniş bir kaba alıp harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ilave edip çırpın. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Revani şerbeti tamamen çekince dilimleyin. Elma karameli için, elmanın kabuklarını soyup dilimleyin. Bir tavaya alıp üzerine tozşeker ve suyu ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Revaniyi servis tabağına alın. Tatlının üzerine elma dilimleri yerleştirin ve karameli gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema