Çiftçi Çorbası Tarifi

Çiftçi Çorbası Tarifi

Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- 3 Çorba Kaşığı Krema 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 1 Demet Maydanoz 
- 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 6 Su bardağı Su 
- 2 Çorba Kaşığı Un 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, SuÜzeri İçin- 2 Dilim Kızarmış Ekmek Parçaları 
HazırlanışıMaydonoz yapraklarını yıkayıp iri doğrayalım. Tencereye yağı alıp unu ekleyerek sararana dek çevirelim. 5-6 su bardağı su azar azar ve karıştırarak ilave edelim. Maydanozları ilave edelim. Sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Çorbayı ateşten almadan kısa bir süre önce yumurta sarısını, limon suyunu ve kremayı bir kapta çırparak karıştıra karıştıra ilave edelim. Tuzunu biberini ayarlayalım. Çorbayı bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım. Üzerine pul biber ve kızarmış ekmek parçaları ilave edip servis yapalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema