Enginarlı Bezelyeli Baklalı Pilav Tarifi

Enginarlı Bezelyeli Baklalı Pilav Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 45 dk
Malzemeler- 1 Avuç Bakla İç 
- 1 Adet Biber 
- Yarım Demet Dere Otu 
- 3 Adet Enginar 
- 1 Avuç İç Bezelye 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Pirinç 
- Yarım Demet Taze Soğan 
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı 
HazırlanışıPlastik kaba 1,5 su bardağı pirinç konulup üzerine kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek haşlamaya bırakılır. Düdüklü tencereye 3 adet limonlu suda bekletilen enginarlar yerleştirilir. 1 avuç iç bakla, 1 avuç bezelye ve üstüne çıkacak kadar soğuk su konularak buharı çıktıktan sonra 10 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır. Yemek pişince süzerek tabağa alınır ve soğutulur. 1 adet soğan soyulup temizlenerek küp küp doğranır. Enginarlar soğuduktan sonra küp küp doğranır. Pilav tenceresi orta ocak ateşine konularak içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı konularak eritilir. Ardından doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur. Pembeleşen soğanlara enginarlar eklenerek 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kavrulmaya devam edilir. Pirincin suyu süzülerek enginarlara eklenir. Üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek orta ocak ateşinde kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında ocağın altı kısılarak suyunu çekmesi gerekmektedir. Yemek piştikten sonra üzerine temizlenmiş doğranmış yeşil taze soğan ve bol sudan geçirilip doğranmış dereotu pilava eklenerek karıştırılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema