Erik Likörü


Vişne likörünü her sene yaparım. Rengi ile tadı ile gerçekten harika bir likör olur. Bu senede ilk defa erik likörünü denedim. Bu likörde güzel oldu. Bol bol eriği olanlar değerlendirebilirler.

Vişne likörünün tarifine göz atabilirsiniz. Tıklayın lütfen.


Malzemeler:

  • 2 kg. erik
  • 1 kg toz şeker
  • 10-12 adet karanfil
  • 3-4 adet çubuk tarçın
  • 70'lik Votka

Yapılışı:

  1. Erikleri yıkayıp, aralarına şeker koyup bir büyük mutlaka cam şişeye doldurun. 1'e yarım oranı olacak. 1 kilodan da yapabilirsiniz.
  2. Karanlık bir yerde 1 ay bekletin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Ben bazen unutuyorum. Sorun olmuyor.
  3. 1 ay sonunda karanfil ve tarçınları bir tülbente koyup , bağlayıp vişne likörünün içinde 1 hafta bekletin.
  4. 1 hafta sonra içinden karanfilleri ve tarçınları alıp, erikleride süzün. Likörünüzü şişelere doldurun. Erikleri sakın ezmeyin. Şişenin 2/3'ü dolu olacak. Üstüne votka ekleyeceğiz. 1 ay 1 hafta sonra likörünüz hazırdır. Birazda votkası ile beklese iyi olur :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema