Kuru Meyveli Pilav Tarifi

Kuru Meyveli Pilav Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 4 Adet Kuru İncir 
- 5 Adet Kuru Kayısı 
- Yarım Adet Kuru Soğan 
- 1 Çay bardağı Kuru Üzüm 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında TarçınHazırlanışıTereyağını tencereye koyup eritin içine irice doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve üzümü ilave edin ve 3 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyunu verin ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Dada sonra ocaktan alıp 5 dakika demlendirin. Kuru meyveli bu harika pilavı servis tabağına alın. Arzunuza göre sıcak yada soğuk olarak servis yapın. Afiyet Olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema