Fındıklı Kalbura Bastı Tarifi

Fındıklı Kalbura Bastı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Malzemeler- 2 Çorba Kaşığı Fındık Dövülmüş 
- 2 Çorba Kaşığı İrmik 
- 1 Çay kaşığı Karbonat 
- Yarım Adet Limon 
- 125 Gr Margarin 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 1 Çay bardağı Yoğurt 
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı 
- Kararında UnŞerbeti İçin- 1 Dilim Limon 
- 3 Su bardağı Su 
- 3 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıTatlımızı yapmaya başlamadan önce su, şeker ve limonu tencereye alıp, 10 dk. kaynatıp bekletiyoruz. Karıştırma kabına yoğurdu, zeytinyağını, erimiş margarini, tereyağını alıp çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz. Karbonatı döküp üzerine limonu sıkıyoruz. Karbonat fokur fokur kaynadıktan sonra irmiği, toz fındığı ilave edip un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Cevizden büyük parçalara bölüp yuvarladıktan sonra kalburun üstünde ya da rendenin tırtıklı yerinde hamuru koyup elimizle bastırıp kendimize doğru yuvarlayarak şeklini vermiş oluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımız fırından çıktıktan sonra sıcakken ılık şerbetle buluşturup, üzerini aynı boy bir tepsiyle kapatıp şerbetini çekinceye kadar bekletiyoruz. Daha sonra üzerini zevkimize göre süsleyip ikram ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema