İrmikli Fıstıklı Pasta Tarifi

İrmikli Fıstıklı Pasta Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Malzemeler- 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Antep Fıstığı Çekilmiş 
- 11 Yemek kaşığı İrmik 
- 12 Adet Kakaolu Bisküvi 
- 1 Litre Süt 
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 10 Yemek kaşığı Toz Şeker 
- 2 Paket Vanilya 
HazırlanışıSüt, irmik, fıstık, şeker ve vanilyayı tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Baton kek kalıbının içine streç film serin. 3-4 bisküviyi kalıbın tabanına dizin. İrmikli karışımın yarısını kalıba dökün. Üzerine tekrar bisküvi dizip kalan muhallebiyi ekleyin. Oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra buzdolabına alarak 3-4 saat soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema