Komili Sultan Reşat Pilavı Tarifi

Komili Sultan Reşat Pilavı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Marka : Komili Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Malzemeler- 1 Dilim Bayat Ekmek 
- 2 Adet Domates 
- 2.25 ( 9/4 ) Su bardağı Et Suyu 
- Yarım Tatlı kaşığı Karabiber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 150 Gr Kuzu Kıyma 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Pirinç 
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ 
- 2 Yemek kaşığı Un 
- Kararında TuzHazırlanışıPirinci ayıklayıp sıcak suda bekletin. Duru su çıkana kadar yıkayıp süzün. Bir tencereye 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağını alın ve kızdırın. İçine pirinçleri ekleyip kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine peçete ya da kağıt koyarak demlendirin. Ekmek içini ufalayın ve soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz ve karabiberle birlikte bir kapta yoğurun. Cevizden biraz küçük köfteler hazırlayın. Hazırlanan köfteleri un serpilmiş bir tepsiye alın ve sallayarak köftelerin unlanması sağlayın. Teflon tavaya kalan yağı alıp köfteleri kızartın ve başka bir kaba alın. Domatesleri soyup, rendeleyin. Köftelerin kızartıldığı teflon tavada üstü kapalı olarak pişirin. İçerisine köfteleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Pilavı bir servis tabağına alın, ortasını açıp köfteleri yerleştirin. Sıcak servis yapın. Şefin Notu: Domates yerine domates salçası da kullanılabilirsiniz. Daha şık bir sunum için pilavı, ortası açık kek kalıbına hafif bastırarak doldurun ve tabağa ters çevirin. Ortada oluşan boşluğa köfteleri yerleştirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema